Menu na sylwestra 2012

Menu sylwestrowe :

Powitalny drink

Przekąska :

Wędzony pstrąg potokowy podany na placuszkach rosti z czerwonych buraków z musem chrzanowo-jabłkowym

Zupa:

Aromatyczna zupa dyniowo-gruszkowa podana z kluseczkami migdałowo-serowymi

Danie Główne:

Płatki polędwiczki wieprzowej podane z borowikami, opiekanymi ziemniaczkami tymiankowymi oraz glazurowanymi marchewkami.

Słodki bufet:

Ciasta: sernik domowy, torcik makowy, jabłecznik z ekologicznych jabłek, desery : malinowo-rumowy , amaretto, puch czekoladowy

Zimny bufet:

Tatar ze świeżego łososia bałtyckiego podany na krążkach pumpernikla

Wykwintny pasztet z sandacza nadziewany wędzonym łososiem

Polędwiczka „Książęca” nadziewana szpinakiem z serem pleśniowym w otoczce wędzonego boczku

Pasztet „Pani Starościny” w dwóch odsłonach serwowany z marynatami i żurawiną

Pierś z kurczaka nadziewana musem z fety z dodatkiem zielonego pieprzu

Deska wyśmienitych, wiejskich wędlin

Sałatka ziemniaczana z ogórkiem, czerwoną cebulką, szczypiorkiem i sosem majonezowym

Sałatka z kruchych sałat z dodatkiem kawałków fileta z piersi perliczki , orzechów włoskich oraz malinowego vinaigrette

Dodatki : sos tatarski mus chrzanowy, papryka, ogórki, marynowane grzybki i gruszki

Napoje: woda, soki, herbata, kawa b/o

Alkohole: 0,5 l wódki lub 0,75l wina oraz toast szampanem noworocznym dla każdej pary w cenie.

Alkohole w barze restauracji w atrakcyjnych cenach.